Frigiv tid i organisationen

Tidsforbrug og vores tidsstyring i organisationer og virksomheder er meget mere end pauser og restitution. Det er vores påstand, at vi i rigtig mange organisationer kan være meget mere strategiske omkring, hvor meget arbejde vi sætter i søen på en gang. Der er i vores organisationer grænser for, hvor meget vi kan overskue på samme tid.

Signe Skall Toke, Co-founder & Partner af Re-LAB.

FRIGIV TID I ORGANISATIONER er et gratis whitepaper, hvor du får gode anbefalinger til et regenerativt arbejdsliv og restitution. Du finder også viden om hastekultur, magt og værdien af fordybelsestid. Re-lab udarbejder løbende whitepapers om regenerativ ledelse, organisationer og moderne arbejdsliv.

    relaterede artikler

Arbejde i forandring: Fremtidens økosystemer og arbejdsformer

I denne kronik kigger jeg nærmere på netop nogle af de tendenser, vi ser inden for moderne arbejdsliv og arbejdsmarkedsudvikling, såsom udviklingen af flere forskellige arbejdsformer og forskning i fremtidens arbejdsstyrke.

Fremtidens fagforening

En række samtaler med det formål at nuancere den brydningstid vi menneskeligt og teknologisk er vidne til på det danske arbejdsmarked, hvor flere bryder normen om et 8-16 job ...

Det er på tide vi erkender, at fremtidens arbejdsstyrke består af flere arbejdsformer end tidligere

I 2035 vil der ifølge World Economic Forum være flere freelancere end medarbejdere. Hvis den antagelse holder stik, kigger vi ind i et totalt forandret globalt arbejdsmarked.

Kontakt

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe eller tale med os om arbejdsliv, ledelse og organisationsudvikling, så skriv gerne til os på hello@re-lab.dk.

Her kan du også lave en forespørgsel på et inspirationsoplæg eller et skræddersyet foredrag.

Re-lab
Telefon: + 45 25335144 / +45 93861871
Mail: hello@re-lab.dk
Cvr: 44675196